Videnskaben bag

Forskere har gennem årtier registreret, at jorden hvert år bliver lidt varmere end året før

Forskere har gennem årtier registreret, at jorden hvert år bliver lidt varmere end året før

Lige nu er kloden allerede blevet 1,1˚c varmere, end før den industrielle tidsalder. Med den nuværende udvikling i vores CO2-udledning, vil den globale gennemsnitstemperatur kunne overstige 1,5˚C, så tidligt som i 2030. Det er kun 8 år fra dags dato. Hvis du tænker, at 1,5˚C over normalen ikke lyder af meget, er du ikke alene. Den foruroligende virkelighed er dog, at det betyder forskellen mellem liv og død, for hundredtusindvis af mennesker. Jordens klima har altid haft naturlige udsving mellem varmere og køligere perioder. Men faktummet er, at den nuværende udvikling er mere ekstrem end nogensinde set før. Forandringerne sker langt hurtigere og indenfor meget kortere tid, end hidtil set i menneskehedens historie. De sidste seks år er eksempelvis registreret som de varmeste år til dato.

Klodens temperaturstigning de seneste år

Desværre betyder de stigende temperaturer, ikke kun at jorden bliver varmere. Jordens klima er nemlig en kompleks størrelse, og selv små stigninger i den globale gennemsnitstemperatur, vil få faretruende konsekvenser for levevilkårene for alt liv på kloden. Voldsomt vejr, oversvømmelser og klimaflygtninge, er desværre bare toppen af isbjerget.

Tiden er inde til at handle - men vi kan ikke forhindre klimakrisen på individuelt niveau. Af den grund, er det essentielt at blive en del af større initiativer. Derfor har vi sat et projekt i gang, der har til formål at bringe klimakrisen ind i alle danske hjem, og opfordre til aktiv handling.

Viden og oplysning er vejen til handling. Kampagnen vil således sætte fokus på at formidle klimaforandringerne i et forståeligt format, uden at gå på kompromis med videnskaben bag. Med Klimaplanen, kan alle blive en del af løsningen.

Læs mere på Klimabevægelsens side

Sådan kommer du igang

De 10 skridt

Min Klimaplan

Den grønne omstilling sker i kraft af handling. Vær med til at
skabe en bæredygtig fremtid.

De 10 Skridt

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på mail

Navigation

Om Kampagnen
Videnskaben bag
Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen

Støttet af Climate Planet Foundation

Cookiepolitik

Persondatapolitik