Handing 4

Rejs mindre og grønnere

Da transportmidler der kører på benzin og diesel er medvirkende til at udlede drivhusgasser, bør vi ændre på hvordan vi transporterer os rundt.

+364 Danskere

Har allerede taget handling

Transportmidler der kører på benzin og diesel er medvirkende til at udlede de drivhusgasser, der er årsagen til klimakrisen. Derfor bør vi ændre på, hvordan vi transporterer os rundt. Her kommer tre tips til, hvordan du rejser mindre og grønnere.

Hurtige tips

    • Rejs mindre med fly og tættere på hjemmet
    • Minimér din daglige transport
    • Undgå udenlandske forretningsrejser

 

Rejs mindre med fly og tættere på hjemmet

Flyet er den største klimasynder pr. kilometer inden for transportsektoren. Når du rejser med fly, udledes der nemlig omkring 223 g CO2 pr. rejste kilometer. Dette kan eksempelvis sættes i perspektiv, med togets udledning på 37 g CO2 pr. rejste kilometer. Dog skal det understreges, at landtransport er den samlede største udleder af CO2, indenfor transportsektoren. Ikke desto mindre, er det vigtigt for den grønne omstilling, at vi kollektivt skærer ned på flyrejserne. 

Derfor bør du minimere transporten, når du tager på din næste ferie. I stedet for flyet, kan du eksempelvis tage toget til en smuk storby i Europa. Der er flere selskaber som nu udbyder charterrejser med tog. Ferien kan sagtens holdes tættere på Danmark, og samtidig blive eksotisk og spændende. 

 

Minimér din daglige transport

Det er ikke bare ferierejserne der skal tages i betragtning, når vores transport skal indregnes i belastningen af klimaet. Hvis du primært benytter dig af bilen i din dag-til-dag transport, spiller det også en signifikant rolle. 

Hvordan du minimerer din daglige transport afhænger meget af hvor du bor. Det er eksempelvis bedre at cykle på arbejdet hvis det er en mulighed - eventuelt kombinere cykelrejse med offentlig transport. Det er dog ikke alle der har disse muligheder. 

 

Tjek muligheder for carpooling eller samkørsel, altså hvor flere kollegaer for eksempel kan køre sammen på arbejde og hjem. Problemet med bilen er især at den typisk har fem siddepladser, men at man kun bruger én når man kører selv. 

 

 

Undgå udenlandske forretningsrejser

Transporten til og fra forretningsrejser, kan spares væk på en helt simpel måde: Gør rejsen virtuel. I stedet for at rejse med fly til et helt andet land, kan arrangementet simpelthen holdes helt virtuelt. På denne måde spares CO2-omkostningerne fra transporten væk.

"Hvis madspild var et land, ville det være den tredje største udleder af drivhusgasser. Vi spilder hvert år 1,3 gigatons spiselig mad, som udleder 3,3 gigatons CO2. Det betyder, at 1 kg madspild svarer til 2,5 kg CO2."

Jeg har tilføjet dette til min klimaplan da man sagtens kan komme på fantastiske rejser med tog.

Ariel

Vidste du at ..?

Dette er CO2-udslipet fra almindelige transportmidler pr. km * Cykel 0 g * Bus 27 g * Tog 37 g * Bil (Diesel) 160 g * Færge 170 g * Fly 223 g

Sådan kommer du igang

De 10 skridt

Min Klimaplan

Den grønne omstilling sker i kraft af handling. Vær med til at
skabe en bæredygtig fremtid.

De 10 Skridt

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på mail

Navigation

Om Kampagnen
Videnskaben bag
Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen

Støttet af Climate Planet Foundation

Cookiepolitik

Persondatapolitik