Handing 8

Støt og påvirk andre

Hvis vi formår at sprede budskabet omkring klimakrisen, skaber vi handling.

+364 Danskere

Har allerede taget handling

Klimakrisen skal ikke håndteres på individuelt plan. Derfor er det helt essentielt, at støtte organisationer, der aktivt kæmper for en grønnere fremtid. Hvis vi formår at sprede budskabet, skaber vi handling. Her kommer tre tips til, hvordan du støtter grønne organisationer og andre i din omgangskreds. 

Hurtige tips

    • Støt organisationer der kæmper for sagen
    • Opfordr til handling
    • Del dine idéer og erfaringer

Støt organisationer der kæmper for sagen

Vi kan ikke kun handle alene. Kun i større fællesskaber er vi stærke nok til at virkelig ændre på sagerne. Derfor er det vigtigt at give dit bidrag til større initiativer, der kæmper for den grønne omstilling. En god idé er at undersøge hvilke organisationer, som du synes gør et godt stykke arbejde. Støt disse organisationer med dine ressourcer - hvad enten det er din tid eller dine penge. På den måde kan du yde en indsats i fællesskab med andre borgere.

Der er mange måder hvorpå du kan yde din støtte til organisationer der kæmper for en grønnere fremtid. Dette kan være alt fra at blive medlem af en non-profit organisation, skrive under på borgerforslag eller sågar donere penge til grønne initiativer. 

Opfordr til handling

Flere undersøgelser peger på, at vejen til en CO2-neutral fremtid er brolagt med normaliseringen af mere klimavenlige adfærdsmønstre. Forskere mener eksempelvis, at ændringen i vores kostvaner i høj grad sker gennem påvirkning fra vores nærmeste. Derfor er det en helt essentiel del af klimakampen, at fortælle dine bekendte om klimakrisen, og dermed opfordre til handling. 

Dette kan selvfølgelig gøres på mange forskellige måder. Start en samtale om klimakrisen med din familie, venner eller kollegaer, og invitér i samme omgang til diskussion af vaneændringer. 

Del dine idéer og erfaringer

Det viser sig også, at de barrierer der opstår når man eksempelvis skal ændre sine kostvaner, er manglen på viden og øvelse. Af den grund, er et helt centralt element i at påvirke din omgangskreds, at dele dine idéer og erfaringer. 


Fortæl for eksempel dine nærmeste hvilke ting man skal fokusere på, for at spise en mere klimavenlig kost. Del dine yndlingsopskrifter, og foreslå vegetariske alternativer til det næste familiearrangement. Sociale medier kan også sagtens være vejen til at få budskabet ud i omgangskredsen. Fortæl andre, hvordan de kan gøre en forskel for klimaet. Du kan starte med at dele dine tanker omkring de klimavenlige emner der interesserer dig. Det kan både være udenlandsrejse, affaldssortering, grøn investering og meget andet.

"Hvis madspild var et land, ville det være den tredje største udleder af drivhusgasser. Vi spilder hvert år 1,3 gigatons spiselig mad, som udleder 3,3 gigatons CO2. Det betyder, at 1 kg madspild svarer til 2,5 kg CO2."

Jeg mener det er vigtigt at vi kan dele, influere og støtte op om det vi både som fælleskab og individer har svært ved, arbejder på og klare godt i forbindelse med den massive omstilling vi skal lave.

Alfred

Vidste du at ..?

Flere eksperter mener, at vejen til en CO2-neutral fremtid går hånd i hånd med normaliseringen af en mere klimavenlig adfærd.

Sådan kommer du igang

De 10 skridt

Min Klimaplan

Den grønne omstilling sker i kraft af handling. Vær med til at
skabe en bæredygtig fremtid.

De 10 Skridt

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på mail

Navigation

Om Kampagnen
Videnskaben bag
Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen

Støttet af Climate Planet Foundation

Cookiepolitik

Persondatapolitik