Handing 10

Vælg din vej og handl

Hvordan lægger man - og udfører - en god klimaplan?

+364 Danskere

Har allerede taget handling

Vi kan ikke bremse klimaforandringerne som enkeltpersoner. Derfor er det vigtigt, at vi allesammen bliver en del af løsningen. Men hvordan skal man egentlig gribe et problem som klimakrisen an? Her kommer tre tips til, hvordan du lægger en god klimaplan, og ikke mindst handler på den.

Hurtige tips

    • Sæt konkrete målsætninger for din indsats
    • Del din plan og fremskridt med andre
    • Giv plads til dine fejl og følelser

 

Sæt konkrete målsætninger for din indsats

Det første du gør klogt i at gøre, er at sætte nogle helt konkrete mål for din indsats. Klimakrisen kan hurtigt komme til at virke lidt abstrakt, og derfor er det vigtigt at få konkretiseret hvordan man vil handle på problemet. 

Så sæt dig ned og lav en klimaplan: Vælg nogle passende råd at følge, og skriv ned hvordan du vil gøre dette. Hvis du eksempelvis vælger at “spise grønnere”, kan det være en idé at begynde på en madplan. Hvis du derimod har lyst til at “stemme grønt”, kan du med fordel begynde at undersøge hvilke partier/kandidater du vil støtte til næste valg. 

Vi kan næsten love dig for, at det er nemmere at leve et mere klimavenligt liv, hvis du strukturerer din plan. Tag ansvaret et skridt af gangen, så kommer du hurtigere i mål.

 

Del din plan og fremskridt med andre

Herefter kan det være hjælpsomt at dele dine klimamål med andre. Ved at oplyse andre om dine grønne initiativer, kan du være med til at sprede budskabet, og måske også lære noget nyt i mellemtiden.

Del dine fremskridt - samt udfordringer - med venner, familie og kolleger. Således bliver det lettere at holde sig selv op på målene, og samtidig holde motivationen. Derudover kan du måske være så heldig at finde ligesindede, der kan dele deres grønne mål og gode idéer med dig.

 

Giv plads til dine fejl og følelser

Afslutningsvis er det vigtigt, at du giver plads til dig selv i klimaplanen. Ingen mennesker er perfekte og det er helt i orden. 

Du bør tilrettelægge din indsats, på et niveau der passer til dig. Selvfølgelig er det vigtigt at presse sig selv, men endnu vigtigere er det, at være realistisk i sine målsætninger. Hvis du lægger en plan der er fuldkommen uoverkommelig for din hverdag, er der større risiko for at du vil give helt op på projektet. Det er altid lettere at starte realistisk ud, og langsomt fylde flere grønne initiativer på. Så giv dig selv plads til de små bump på vejen, som der måtte opstå.

Uanset hvordan du handler, kan det virke motiverende at lære mere om de aftryk din adfærd sætter. Der findes flere værktøjer til at analysere og blive klogere på din udledning - vi har linket til et udvalg af disse i rubrikken til højre. 

Jo før du ved af det, er du allerede godt på vej til at blive en del af løsningen!

"Hvis madspild var et land, ville det være den tredje største udleder af drivhusgasser. Vi spilder hvert år 1,3 gigatons spiselig mad, som udleder 3,3 gigatons CO2. Det betyder, at 1 kg madspild svarer til 2,5 kg CO2."

Den bedste plan er den man faktisk har lyst til at udføre - og ikke giver op på.

Fernande

Vidste du at ..?

Det kan være til stor nytte at lave en fast klimaplan: På denne led får du et bedre overblik, og kommer lettere i mål med dine grønne initiativer.

Sådan kommer du igang

De 10 skridt

Min Klimaplan

Den grønne omstilling sker i kraft af handling. Vær med til at
skabe en bæredygtig fremtid.

De 10 Skridt

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på mail

Navigation

Om Kampagnen
Videnskaben bag
Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen

Støttet af Climate Planet Foundation

Cookiepolitik

Persondatapolitik