Om Kampagnen

Vores somre bliver varmere og regnvejrsdagene vådere. Skovbrande, orkaner og oversvømmelser fylder mere og mere i diverse nyhedsmedier.

Vores somre bliver varmere og regnvejrsdagene vådere. Skovbrande, orkaner og oversvømmelser fylder mere og mere i diverse nyhedsmedier.
Men ekstremt vejr, i form af massiv tørke og kraftige regnskyl, er desværre kun toppen af isbjerget. Forandringerne på vores klode sker hurtigere og indenfor langt kortere tid, end nogensinde før i menneskehedens historie. Længe har forskere advaret os om, at klimaforandringerne er et problem der bliver mere alvorligt, for hver dag der går.

Men hvorfor skal klimakrisen altid forklares som noget som er svært at forstå, når det er så vigtigt for os alle? Vi mener tværtimod at den skal forklares som noget nært og forståeligt.
Derfor har vi sat et projekt i gang, hvor alle kan blive en del af løsningen. Vi formidler klimakrisen så det er håndgribeligt for dig, der hverken er klimaaktivist eller klimabenægter. Vi vil forklare klimakrisen så du kan blive klog på, hvordan du kan gøre en reel forskel.

Vi tror på, at viden og oplysning er vejen til handling. Derfor har kampagnen til formål at formidle klimaforandringerne i et forståeligt format, uden at gå på kompromis med videnskaben bag. Målet er at bringe den naturvidenskabelige baggrund for klimakrisen ind i de danske hjem, og dermed opfordre til aktiv handling.

Gennem 10 grønne skridt, vil denne kampagne tage dig i hånden, og vise dig vejen til en mere klimavenlig hverdag. Her kan du sammensætte din helt egen klimaplan, og få skarpt overblik over, hvordan du nedbringer din daglige CO2-udledning. Vi har sammensat en “impact-skala” der gør det mere overskueligt for dig, hvor meget dine handlinger i realiteten skaber en forskel. Deltag i initiativet og stil skarpt på, hvordan du kan være med til at gå en grønnere fremtid i møde.

Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen er befolkningens garant for klimahandling i Danmark. Vi ønsker, at alle borgere skal kunne leve et liv, fri for de katastrofer som klimakrisen medfører. Vi ønsker derfor hurtigst muligt at få reduceret de menneskelige bidrag til den globale opvarmning, så ingen behøver frygte fremtiden.

Vi tror på, at man kan vende frygt til handlekraft. Klimabevægelsen har til formål at mobilisere og veksle befolkningens krav til politisk handling, der sikrer en grøn og retfærdig omstilling til et bæredygtigt samfund. Sammen bygger vi bro på tværs af generationer og geografi, og går målrettet efter en gennemgribende grøn omstilling af Danmark. Vi gør det for vores børn og børnebørn, og for retten til at leve i tryghed på en beboelig planet. Hvis ikke vi sammen kræver handling fra vores politikere, virksomheder og beslutningstagere, hvem skal så?

Vores grundlag er videnskab - vores overbevisning er retfærdighed.

Lær mere om videnskaben

Min Klimaplan

Den grønne omstilling sker i kraft af handling. Vær med til at
skabe en bæredygtig fremtid.

De 10 Skridt

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på LinkedIn
Del på mail

Navigation

Om Kampagnen
Videnskaben bag
Om Klimabevægelsen

Klimabevægelsen

Støttet af Climate Planet Foundation

Cookiepolitik

Persondatapolitik